Hårborttagning med honungsemulsion och permanent hårreducering även för känsliga kroppsdelar.

SENS’X Koulu

Depilaation historia lyhyesti ensimmäisistä yrityksistä viimeisimpiin tekniikoihin…

SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® HUNAJAEMULSIODEPILAATION ESITTELY

1. Historia

Aikojen alusta asti ihmiset, enimmäkseen naiset, kiinnittivät paljon huomiota vartalohoitoon ei ainoastaan esteettisistä tai puhdistussyistä, vaan myös terapeuttisista ja terveydenhoidollisista syistä. Depilaatio sai erittäin tärkeän roolin kauneuskriteerien joukossa. Muinaisissa kulttureissa karvaista vartaloa pidettiin epäpuhtaana.
Keskiajalla vartalonhoito ja hygienia menetti tärkeytensä, paitsi Turkkilaisessa imperiumissa missä naiset poistattivat kaikki karvat jättäen vain silmäripset ja hiukset. Tänäkin päivänä muslimit traditiota noudattaen depiloivat ennen häitä nuoren parin koko vartalon.
Muinaisaikoina ja myöhemmin muslimimaissa sekoitettiin siirappi sokerista, sitruunamehusta ja vedestä. Se levitettiin ihokarvojen päälle ja revittiin kuivuttuaan pois. Aine levitettiin karvojen kasvusuunnan vastaisesti ja poistettiin karvojen kasvusuuntaan. Koska tämän aineen lämpötila oli korkea ja sen piti kuivua ennen poistamista, ihon lämpöaltistuminen oli ankara. Mitään muita aineita ei käytetty, tämä resepti oli melko yksinkertainen ja sopi vain kotikäyttöön.
Myöhemmin depilaatioon käytettiin pinsettejä, mutta niitä voitiin käyttää vain pienellä vartalon alueella. Seuraavaksi alettiin käyttää partaveistä, se katkaisi ihokarvat ihon pinnan tasalta mutta usein mutta toistuva parturointi veitsellä vahvisti ihokarvoja. Depilaation renesanssi alkoi 20. vuosisadan alussa ja muoti levisi myös koko eurooppaan. Depilaation tarve kasvoi asteittain hameiden lyhenemisen ja uimapukujen pienenemisen myötä.
Sen vuoksi kaikkein tärkeintä on löytää materiaalit ja metodit näkyvän karvoituksen poistamiseksi iholta mahdollisimman tehokkaasti ja hellästi, jotta saavutetaan sileä, silkinpehmeä iho. Yksi yleisimmin ihokarvojen poistoon käytetty aine on vaha. Vahat on tehty enimmäkseen mehiläisvahasta, parafiinista, mäntyvahasta ja laimentimista (esim. tärpätti). Kuumennettu vaha levitetään iholle lastalla karvojen kasvusuuntaan ja poistetaan vastakkaiseen suuntaan. Tätä menetelmää on aikojen kuluessa paranneltu, on esim. kehitetty rullalevittimiä jolloin vaha poistetaan kovettumisen jälkeen liuskalla.
Kemialliset metodit perustuvat keratolyysiin, karvojen keratiini liuotetaan. Tämä menetelmä saattaa olla vaarallinen kaustisen vaikutuksensa vuoksi.
Uusimmista tekniikoista voidaan mainita lopullinen (diaterminen ja lyhytaaltoinen) depilaatio, joka tehdään sähkövirran avulla – tässä menetelmässä ohut neula johdetaan karvantuppeen ja papillin proteiinit coaguloidaan lämmöllä joka siten syntyy. Kun on osuttu oikeaan kohtaan, uusi karva ei voi kasvaa. Tämä menetelmä on melko epätarkka ja vaatii paljon aikaa.
Uudella vuosituhannella etualalle tuli luonnontuotteiden uusi sukupolvi, kemikaalit on korvattu aromaterapialla ja uusilla tuotteilla jotka on tehty öljyuutteesta, jne. Kemian rooli on muuttunut, kemistien aktiviteetit ovat muuntuneet, heidän tehtävänsä on valmistaa kosmetiikkaa ihanteellisista, luonnollisista aineista jotka suojaavat ympäristön rasitteilta; kehittää valmisteita jotka tekevät ihon sileäksi ja silkinpehmeäksi luoden asiakkaalle täydellisen hyvänolon tunteen.
Saavuttaaksemme nämä uudet haasteet perustimme ryhmän jossa oli kemistejä sekä lääkärikosmetologi. Rinnakkain kosmetologien jatkuvan testauksen kanssa tämä ryhmä on kehittänyt uuden sukupolven hunajaemulsion joka täyttää edellä mainitus vaatimukset ja odotukset.

2. SENS’X WO-MAN PROFESSINOAL® Tuotesarjan Esittely

SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® tuotesarja koostuu neljästä 100 % luonnon kosmetiikkatuotteesta: puhdistusgeeli ennen depilaatiota, talkki, hunajaemulsio sekä rauhoittava balsami.
Näissä kosmeettisissa tuotteissa aktiiviset ainesosat laventeli ja ruusuvesi (joiden hyödylliset vaikutukset iholle ovat olleet tiedossa kauan) ja perusaineet ovat täydellisessä harmoniassa.
Jokainen tuotteistamme on hypoallergeeninen, kliinisesti testattu. Eläinkokeita ei ole tehty. Reseptin aineet eivät ole eläinperäisiä, siten ne ovat BSE tartuntavapaita.
Tuotesarjan tärkeimmät piirteet ovat: korkeatasoinen hygienia, kokonaisedullisuus, pyrkimys taata asiakkaan mukavuus ja hyvinvointi, tuotteita voidaan käyttää sekä naisten että miesten vartaloihin.
Tuotteet on valmistettu ammattilaisten käyttöön, niitä voivat hankkia ainoastaan ne kosmetologit ja kosmetologikoulujen oppilaat joilla on SENS’ X WO-MAN PROFESSIONAL® asiakaskortti. Ehtona tuotteiden ostamiselle on yhtiömme (tai yhtiömme valtuuttaman kouluttajan) järjestämän kurssin suorittaminen. Menestyksekkäästi kurssin suorittaneet saavat diplomin sekä edellä mainitun asiakaskortin. SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® tuotesarjaa ei ole vähittäismyynnissä!

2.1. SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® IHONPUHDISTUSGEELI

Tällä tuotteella poistetaan epäpuhtaudet iholta ja huokosista. Ihon pinta pitää puhdistaa kevyesti rasvasta depilaation tehostamiseksi. Geeli sisältää laventeliöljyä joka rauhoittaa ja regeneroi ihoa.
Pakkaus: 500 ml (pullo annostelupumpulla)

2.2. SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® TALKKI

Sisältää laventelia ja Camomillauutetta joilla on ihoa rauhoittava ja regeneroiva vaikutus. Tekee ihon pehmeäksi, kuivaksi ja sileäksi, lisäksi ohuet ihokarvat näkyvät paremmin.
Pakkaus: 100 g

2.3. SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® HUNAJAEMULSIO

Hunaja on Luontoäidin ihmeellinen lahja, sen on sanottu olevan “jumalten ruokaa”.
Se stimuloi verenkiertoa, varastoi kosteutta ja voimakkaiden antibakteeristen entsyymiensä, orgaanisten happojen ja inhibine entsyymin ansiosta auttaa vähentämään depilaatiosta aiheutuvaa kipua ja punaisuutta. Depilaation jälkeen iholla, jopa hypoallergisella tai allergiaan taipuvaisella, esiintyy vähemmän punaisia, kutiavia pisteitä.
Laventeliöljyllä ja ruusuvedellä on merkittävä tulehdusta estävä ja regeneroiva vaikutus. Karvanpoistoa varten ei tarvitse riisutua. Koska kaikki komponentit ovat vesiliukoisia, ylimääräinen hunajaemulsio voidaan helposti pestä haalealla vedellä.
Pakkaus: 500ml (noin 700 g)

2.4. SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® RAUHOITTAVA BALSAMI

Tuote kosteuttaa ihon ja imeytyy hyvin nopeasti. Se viilentää ja virkistää ihoa miellyttävästi. Iho tuntuu silkkiseltä. Balsami sisältää ihoa rauhoittavaa ja regeneroivaa laventeliöljyä.
Pakkaus: 500 ml (pullo annostelupumpulla)

3. Laaduntarkastus

Kaikki näiden tuotteiden perusaineet testataan joka valmistuserää varten. Valmistusprosessin tarkkailun lisäksi valmiit tuotteet käyvät läpi fysikaaliset, kemialliset ja mikrobiologiset testit ennen myyntiä. Laadunvalvonta käsittää luonnollisesti myös käytännön testin.
Tuotteiden hyllyikä on 2 vuotta valmistuspäivästä.
SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® depilaatiokosmetiikkasarja on pitkän tutkimus- ja kehitystyön tulos. Myös soveltuvuustesteissä on saatu hyviä tuloksia.

4. Käytännön ohjeita hunajaemulsiodepilaatioon

 • Depilaatio pitäisi tehdä vain ehjälle iholle.
 • Kosmetologin tulisi kysyä ennen käsittelyä asiakkaan mahdollisista sairauksista.
 • Asiakasta tulisi informoida käsittelyssä käytettävistä aineista. Naisille ei ole suosilteltavaa tehdä depilaatiota kuukautisten aikana koska tällöin kipukynnys on matalampi ja lämpö korkeampi.
 • Miesten ihokarvat ovat paljon vahvemmat ja siksi heille pitäisi kertoa että tämä käsittely on kivuliaampi kuin ajelu mutta ei niin epämukava kuin depilaatio vahalla.
 • Kosmetologilla tulee olla lyhyet kynnet ja hänen on hygieenisistä syistä käytettävä kumihansikkaita käsittelyn aikana!

5. Käsittely

Poista kosteusvoide, meikit ja hiki asiakkaan iholta puhdistusgeelillä. Levitä tasainen kerros geeliä iholle ja pyyhi pyyhkeellä.
Levitä sitten talkkia hellästi hieromalla depiloitavalle alueelle jotta iho kuivuu. Samalla lyhyet ja ohuet ihokarvat tulevat paremmin näkyviin.
Lämmitä hunajaemulsio lämmittimellä 25-30°C lämpöön.
Ota pähkinänkokoinen pala esilämmitettyä hunajaemulsiota ja laita se depiloitavan ihon pinnalle, karvojen kasvamissuunnan vastaisesti. Poista se sitten käsin, karvojen kasvusuuntaan, jolloin estetään karvan katkeaminen karvantuppeen.
Tarkkaile aina karvojen kasvusuuntaa koska se voi vaihdella asiakkaittain sekä ruumiinosittain. Jos kosmetologi tekee virheen hän toistaa proseduurin oikeaan suuntaan. On mahdollista palata käsittelemään sama kohta useampaan kertaan, se ei vahingoita ihoa.
Käsittelyn jälkeen depiloinnissa käytetty hunajaemulsio, täynnä poistettuja karvoja, hävitetään yhdessä käytettyjen käsineiden kanssa!
Tämä tuotesarja täyttää korkeat hygieeniset vaatimukset sekä koostumukseltaan että käytössä, kosmetologin ja myös asiakkaan kannalta.
Kiitos emulsion koostumuksen, bakteerit eivät voi asettua siihen. Korkea osmoottinen paine itsessään suojelee tuotetta.
Hunajaemulsio on kertakäyttötuote, joten älä käsittele kuin yhtä asiakasta samalla lämmittimestä otetulla annoksella!
Hygienian varmistamiseksi ihon puhdistus- ja hoitotuotteet on pakattu pumpuilla varustettuihin pulloihin!
Tämä on depilaation viimeisin kehitysaskel!

6. Vartalon osat jotka voidaan depiloida

SENS’ X WO-MAN PROFESSIONAL® hunajaemulsio on suunniteltu koko miehen ja naisen vartalon ihokarvojen poistoon (paitsi silmäripset, hiukset ja miesten parta).

 • Täten seuraavat vartalon osat voidaan depiloida: sääret
 • reidet – polvet
 • bikinirajat
 • brasilialainen tyyli voidaan tehdä
 • kaikki intiimikarvat voidaan poistaa.
 • Lisää depiloitavia vartalon osia: vatsa
 • rinta
 • selkä
 • niska
 • käsivarret
 • olkavarret
 • kainalot
 • kulmakarvat
 • naisten kasvot
 • kädet
 • jalat
 • rystyset.

Kuivunut iho kyynerpäistä voidaan myös hoitaa koska emulsio poistaa kuolleita soluja ihon pinnasta.
Yllä mainittujen hyvien ominaisuuksien johdosta hunajaemulsiota suositellaan myös depilaatioon ennen synnytystä ja kirurgisia operaatioita.
On tärkeää huomioida karvojen kasvusuunta eri vartalon osissa, hunajaemulsio pitäisi levittää iholle karvojen kasvusuuntaa vastaan ja se poistetaan karvojen kasvusuuntaan.

7. Miksi kosmetologit pitävät hunajaemulsiosta ja miksi asiakkaat pitävät sitä muita menetelmiä parempana?

7.1. Miksi kosmetologit pitävät siitä?

 • Ammattimaisen luonteensa vuoksi vain kosmetologit saavat käyttää tuotetta, sitä ei ole saatavana vähittäismyynnissä.
 • Sen käyttö on edullista, käsittelyyn riittää pieni määrä emulsiota eikä muita apuvälineitä kuten lastoja, liuskoja ja ohenteita tarvita.
 • Käyttö on hygieenistä koska emulsio käytetään vain kerran (uusi, puhdas annos joka asiakkaalle).
 • Se on luonnontuote, tehty 100% luonnon aineksista.
 • Kosmetologi voi käsitellä saman vartalon osan useamman kerran poistaakseen itsepäisimmätkin karvat eikä liuskoja tarvitse käyttää.
 • Se on vesiliukoinen, siksi se voidaan helposti pestä haalealla vedellä vartalolta ja tekstiileistä.
 • Asiakkaat tulevat depilaatioon mieluummin (ei yhtä kivulias kuin vahaus) ja säännöllisemmin jos kosmetologi tekee käsittelyn hunajaemulsiolla.

7.2. Miksi asiakkaat pitävät siitä?

 • Menetelmä sopii sekä naisille että miehille.
 • Se on hygieeninen koska aine hävitetään käsittelyn jälkeen eikä se joudu kosketuksiin kenenkään toisen ihon kanssa.
 • Käsittely on allergiavapaa, ilman ihon ärsytystä, ja aiheuttaa ainoastaan minimaalisen ihon punotuksen.
 • The grown-in hair katoaa muutaman käsittelyn jälkeen.
 • Myös lyhyet karvat voidaan poistaa, täten iho näyttää lähes täysin karvattomalta.
 • Säännöllisesti käytettynä karvat ohenevat ja depilaatio helpottuu.
 • Hunajaemulsion, esi- ja jälkikäsittelytuotteiden ansiosta iho on pehmeä depilaation jälkeen.
 • Hunajaemulsiota voidaan käyttää koko vartaloon.
 • Se on erittäin tehokas ja samalla hellä pehmeille ja intiimeille vartalon osille.
 • Kaikki käytettävät aineet ovat 100% luonnontuotteita, vaarallisia kemikaaleja ei tarvita.
 • Asiakas tulee käsittelyyn vapaana stressistä koska hän tietää että hänen ihonsa tuntuu ja näyttää hyvältä jokaisen depilaation jälkeen.

Jatkamalla sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. lisää tietoa

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Kiinni