Mézemulziós és tartós szőrtelenítés érzékeny testrészeken is

SENS’X Iskola

A SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® MÉZEMULZIÓS SZŐRTELENÍTŐ ISMERTETÉSE

1. Történelem
2. A SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® termékcsalád ismertetése
3. Minőségellenőrzés
4. A mézemulziós szőrtelenítés gyakorlati kérdései
5. A kezelés folyamata
6. Mit szőrteleníthetünk?
7. Miért szeretik a mézemulziót a kozmetikusok és miért kedvelik a vendégek?

1. Történelem

Az idők kezdetétől számítva az emberek, de főleg a hölgyek nagy figyelmet szenteltek testük ápolására esztétikai, tisztálkodási, de gyógyászati és egészségügyi okokból is. A szőrtelenítésnek rendkívül nagy szerepe volt az ápoltság megítélésében. Az ősi kultúrákban a szőrös testet tisztátalannak tartották.

A középkorban a higiénia és a tisztálkodás háttérbe szorult, kivéve a török birodalomban, ahol a háremekben a hölgyek teljes testszőrzetüket eltávolították a szempillájuk és hajuk kivételével. Még napjainkban is megvan az a szokás a muzulmán vallásúak körében, amely szerint az esküvő előtt a fiatal pár testét mindenütt leszőrtelenítik.

Az ókorban, majd később a mohamedán országokban cukor, citromlé és víz keverékéből főztek szirupot, melyet felkentek a szőrös emberi testre és megszáradása után letépték. Az anyag felhordási iránya a szőrnövekedéssel ellentétesen történt, eltávolítása azzal megegyezően. Mivel az anyag hőmérséklete magas volt és a száradást is meg kellett várni, komoly hőhatás érte a bőrt. Egyéb anyagokat nemigen használtak, a recept elég egyszerű volt és csak házi használatra felelt meg.

Később megjelentek a szőrtelenítő csipeszek, amiket azonban csak kis testfelületen lehetett alkalmazni.

Használtak borotvát, mely a bőr felszínén vágta el a szőrszálakat, s azok a gyakori borotválás hatására megerősödtek.

A XX. század elején Amerikában kezdődött a szőrtelenítés reneszánsza, majd később Európában is folytatódott a felesleges szőröktől való megszabadulás divatja. A szoknyák hosszának rövidülésével és a fürdőruhák méretének csökkenésével egyenes arányban nőtt a szőrtelenítés iránti igény.

Napjaink szőrtelenítéssel kapcsolatos  igényeit már nem lehet csupán a bőr felszínéről kiálló szőrszálak különböző anyagokkal és módszerekkel történő eltávolításával kielégíteni. Elvárás a kíméletesség  és hogy a sima, selymes tapintású bőrfelület minél hosszabb ideig megmaradjon. Ezenkívül egyre többeknek válik fontossá a természetes anyagok alkalmazása.

A tömeges szőreltávolítás egyik formája a gyantázás. A gyanták legfőképpen méhviaszból, paraffinból, fenyőgyantából és hígítóból (pl: terpentinnel) készülnek. A felmelegített gyantát a szőrnövekedéssel egyező irányban spatulával kenik fel, majd azzal ellentétes irányban tépik le. Az eljárás az idők folyamán korszerűsödött, kifejlesztették a görgőfejes gyantapatronokat, amikor is a megszilárdult gyantát letépőcsíkkal kell eltávolítani.

A kémiai módszerek a keratolízisen alapulnak, a szőrszálakat alkotó keratint oldják fel. A maró hatás miatt ez a módszer veszélyes is lehet.

A legújabb technikák között említhetjük az elektromos árammal történő (diatermiás és rövidhullámú) végleges szőreltávolítást, az epilációt, melynek lényege, hogy a szőrtüszőbe vezetett vékony tűvel, az ott képződő hővel koagulálják (kicsapják) a papilla fehérjéit. Ha sikeresen eltalálják, nem képződik új szőrszál. Ez az eljárás hosszadalmas és időigényes.

Az új évezredben egyre inkább előtérbe kerülnek a bio-natúr készítmények (aromaterápia, olajkivonatokkal készült termékek, stb.), melyek fokozatosan átveszik  a vegyi anyagok helyét. A kémia szerepe megváltozik, a vegyészek  feladata a környezeti ártalmak ellen védő kozmetikumok  természetes  anyagokból való előállítása, lágy, simulékony, selymes hatást elérő készítmények kifejlesztése.

Az új kihívásoknak eleget téve megalakult egy team több vegyészmérnök valamint egy orvos-kozmetológus közreműködésével. Kozmetikusok folyamatos gyakorlati tesztelése mellett kifejlesztették az új generációs szőrtelenítőt, a  Mézemulziót, amely minden szempontból megfelel a kor elvárásainak.

2. A SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® termékcsalád ismertetése

A SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® termékcsalád a következő, 100 %-ban természetes, natúr kozmetikumból áll:

 • szőrtelenítés előtti bőrtisztító gél
 • hintőpor
 • mézemulziós szőrtelenítő és
 • szőrtelenítés utáni balzsam

A kozmetikumokban harmonizálnak a hatóanyagok, a levendula és a rózsavíz- melyek bőrre gyakorolt gyógyító hatása régóta közismert-, valamint a felhasznált alapanyagok.

Minden termék hypoallergén, klinikailag ellenőrzött. A tesztelések során állatkísérleteket nem végeztünk. A receptben alkalmazott anyagok nem állati eredetűek, vagyis mentesek a BSE fertőzéstől.

A termékcsalád legfontosabb jellemzői:

 • nagyfokú higiénia
 • gazdaságosság
 • kezelés közben minimális, vagy egyáltalán nincs fájdalom ill. kellemetlen érzés
 • női és férfi testen egyaránt alkalmazható.

A termékek professzionális felhasználásra készültek, kizárólag SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® vevőkártyával rendelkező kozmetikusok és kozmetikus tanulók számára elérhető. Minden esetben a vásárlás feltétele a cégünk által szervezett tanfolyam sikeres elvégzése, melyet oklevéllel és a fent említett vevőkártyával jutalmazunk. A SENS’X termékcsalád kiskereskedelmi forgalomban nem kapható.

2.1. SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® BŐRTISZTÍTÓ GÉL

Alkalmazásával el tudjuk távolítani a bőr felületéről és a pórusokból a szennyeződéseket. A bőrfelszínt kíméletesen zsírtalanítjuk, elősegítve ezzel a szőrtelenítés hatékonyságát. Bőrnyugtató és regeneráló hatású levendulaolajat tartalmaz.

Kiszerelés: 500 ml (adagoló pumpás flakon)

2.2. SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® HINTŐPOR

Bőrnyugtató és regeneráló hatású levendulaolajat és kamillavirág kivonatot tartalmaz. Alkalmazásával a bőr sima és száraz lesz, kellemes tapintásúvá válik, és  jól láthatóvá teszi a pihe szőröket is.

Kiszerelés: 100 g

2.3. SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® MÉZEMULZIÓS SZŐRTELENÍTŐ

A méz a természet csodálatos ajándéka, azt is mondják róla, hogy az “Istenek eledele”.

Aktiválja a vérkeringést, nedvességet tárol és erőteljes antibakteriális enzimei, szerves savai, valamint a benne található inhibine enzim jóvoltából csökkenti a szőrtelenítés során keletkező fájdalmat és bőrpírt. Hypoallergén, ezért a nagyon érzékeny bőrön is kevésbé alakulnak ki piros, viszkető foltok a szőrtelenítés után. A levendulaolaj és a rózsavíz gyulladáscsökkentő és regeneráló hatású. A szakember letépő csíkot nem használ a kezeléskor. Mivel valamennyi komponens vízoldható, a felesleges helyre került mézemulzió langyos vízzel könnyen eltávolítható.

Kiszerelés: 500ml (850 g)

2.4. SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® SZŐRTELENÍTÉS UTÁNI BALZSAM

A készítmény  gyorsan felszívódik és hidratál. Kellemesen hűsíti és frissíti a  bőrt, miközben selymes tapintásúvá teszi. Bőrnyugtató és regeneráló hatású levendulaolajat tartalmaz.

Kiszerelés: 500 ml (adagoló pumpás flakon)

3. Minőségellenőrzés

A termékcsalád gyártásához beszerzett alapanyagokat minden esetben bevizsgáljuk. A gyártás közben történő ellenőrzésen túl a késztermékek fizikai, kémiai és mikrobiológiai vizsgálatokon mennek át a forgalomba kerülés előtt. A minőségbiztosításhoz a gyakorlati próba is hozzátartozik.

A készítmények szavatossági ideje a gyártástól számított 2 év.

Hosszú kutatási és kísérleti idő után valósult meg a SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® szőrtelenítő kozmetikumcsalád. A megfelelő eredményeket a sikeres alkalmazástechnikai próbák is igazolták.

4. A mézemulziós szőrtelenítés gyakorlati kérdései

 • Szőrtelenítést csak ép bőrön szabad végezni.
 • A kezelés megkezdése előtt a vendéget ki kell kérdezni esetleges betegségeiről.
 • A vendéggel ismertetni kell, milyen anyagokkal történik a kezelés. Nőknél menstruációs időszakban nem javasolt a szőrtelenítés, mivel ilyenkor alacsonyabb a fájdalomküszöb és magasabb a testhőmérséklet.
 • Férfiaknál általában erősebb a szőrzet, ezért tájékoztatni kell őket, hogy a kezelés a borotválkozásnál fájdalmasabb, de a letépő csíkos gyantázásnál kíméletesebb.
 • A kezelés során higiéniai okok miatt rövidre manikűrözött köröm és gumikesztyű használata kötelező!

5. A kezelés folyamata

A bőrtisztító géllel eltávolítjuk a testápolót, a krémeket, a make up-ot és az izzadságot a vendég bőréről. A gélt a bőrön egyenletesen szétkenjük, majd papírtörölközővel letöröljük.

Ezután a hintőporral vékonyan bedörzsöljük a szőrtelenítendő testfelületet, így szárítva azt. Alkalmazásával jobban láthatóvá tesszük a pihe- és rövid szőrszálakat is.

A mézemulziót az erre a célra szolgáló melegítőben 25-30°C -ra melegítjük.

Az előmelegített mézemulzióból latex kesztyűben ca. diónyi anyagot kiveszünk, majd a szőrtelenítendő bőrfelületre kenjük a szőr növekedésével ellentétes irányban, majd onnan azzal egyező irányban kézzel távolítjuk el a szőrszálakkal együtt, megelőzve ezzel a szőrszálak tüszőbe törését.

Alaposan figyeljük meg a szőrszálak növekedési irányát, mivel vendégenként és testrészenként is eltérő lehet. Ha a szőrnövekedési irányt eltévesztjük, a helyes irányban az eljárást megismételjük. Ugyanarra a bőrfelületre többször is visszatérhetünk bőrkárosodás nélkül.

Kezelés után a szőrrel telítődött mézemulziót a gumikesztyűvel együtt eldobjuk!

A termékcsalád összetételében és használatában is magas higiéniai követelményeknek felel meg.

Az emulzió összetételének köszönhetően nem telepednek meg benne a baktériumok. A magas ozmózis nyomás a terméket önkonzerválja.

Mivel a mézemulzió egyszer használatos, csak egy vendéget kezelhetünk a kivett anyaggal!

A bőrtisztító és testápoló szerek forgalomba hozatala adagolós pumpával ellátott flakonokban történik, hogy a higiéniát ezáltal is fokozzuk, illetve a gél és a kozmetikus keze ne érintkezzen csak a felhasználásra kerülő anyaggal!

Ez a szőrtelenítés újabb dimenziója!

6. Mit szőrteleníthetünk?

A teljes női és a férfi testszőrzet (kivéve: a szempilla, a fejen lévő hajkorona és a férfi arcszőrzet) eltávolítására egyaránt alkalmas a SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL mézemulzió.

Szőrteleníthető testfelületek:

 • alsó lábszár,
 • comb,
 • térd,
 • bikinivonal,
 • kialakítható a brazil-fazon,
 • eltávolítható a teljes intimszőrzet
 • has,
 • mellkas,
 • hát,
 • nyak,
 • alkar,
 • felkar,
 • hónalj,
 • szemöldök,
 • női arc,
 • kézfej,
 • lábfej,
 • ujjpercek.

A könyökön kialakult szarusodás is kezelhető, mivel az anyag az elhalt hámsejteket eltávolítja.

A szülés és műtét előtti szőrtelenítéshez is javasolt a mézemulzió, mivel a korábbiakban leírt előnyei erre alkalmassá teszik.

Minden testrészen figyelni kell a szőrnövekedési irányt és a mézemulziót a szőrnövekedéssel ellenkező irányban kell felkenni és azzal egyező irányban eltávolítani.

7. Miért szeretik a mézemulziót a kozmetikusok és a vendégek?

7.1. Miért szeretik a kozmetikusok?

 • A termék professzionális volta miatt, csak kozmetikusok használhatják, kiskereskedelmi forgalomba nem kerül.
 • Nagyon gazdaságos, mert csak kis mennyiségű anyagot kell használni a kezeléshez és nem szükséges egyéb kiegészítők használata, pl. spatula, letépőcsík valamint oldószer.
 • Higiénikus, mert egyszer használatos.
 • Natúr termék, 100 %-ban természetes anyagokból készül.
 • Mivel nem meleg, többször is vissza lehet menni ugyanarra a testrészre a makacs szőrszálak eltávolításához és nem kell csipeszelni.
 • Vízoldható, vagyis a testről, a textíliáról és az eszközökről vegyszer használata nélkül langyos vízzel könnyedén eltávolítható.
 • A vendégek szívesebben és rendszeresebben jönnek szőrteleníteni, ha a kezelés mézemulzióval történik

7.2. Miért kedvelik a vendégek?

 • Nőkön és férfiakon egyaránt alkalmazható.
 • Higiénikus, mert csak egyszer használatos, így nem érintkezik más vendég bőrével az anyag.
 • Allergiamentes a kezelés, nem lép fel bőrirritáció és minimális a bőrpír.
 • Néhány kezelés után megszűnnek a szőrbenövések.
 • Rövid szőrszálak is eltávolíthatók, így szemmel láthatóan szinte mindig szőrtelen marad a bőr.
 • A rendszeres használat eredményeként a szőrszálak elvékonyodnak és pihéssé válnak, ezért a fájdalomérzet csökken.
 • A termékcsalád speciális összetevőinek és hatóanyagainak köszönhetően szőrtelenítés után a bőr selymessé válik.
 • A mézemulzió tetőtől-talpig alkalmazható.
 • Lágy és intim testrészeken kifejezetten hatékony és kíméletes.
 • A vendég szívesen érkezik a kezelésre, mert tudja, hogy  minden szőrtelenítés alkalmával csökken a fájdalomérzete így javul a közérzete.

A weboldal használatának folytatásával elfogadja a cookie-k használatát. további információk

A weboldal cookie-beállításai "cookie-k engedélyezve" vannak beállítva, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújtsák. Ha továbbra is használja ezt a weboldalt anélkül, hogy megváltoztatná a cookie-beállításokat, vagy rákattintott az "Elfogadás" gombra, akkor beleegyezik ebbe.

Bezár