Trajna depilacija na bazi meda i na osetljivim delovima tela

SENS’X Škola

Kratak istorijski pregled razvoja depilacije od Nastanka, pa do današnje najsavremenije tehnologije…

UPOZNAVANJE SA SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® PREPARATIMA ZA DEPILACIJU

1. Istorijat

Ljudi, a narocito žene od davnina posvecuju pažnju nezi tela, zbog estetskih, higijenskih ali takode i zdravstvenih razloga. Uklanjanje malja je oduvek imalo veliku ulogu u proceni nege, a u drevnim kulturama maljavo telo su smatrali necistim. U srednjem veku higijena pomalo gubi znacaj. Izuzetak je bilo tursko carstvo, gde su žene u haremu, sem kose i trepavica, odstranjivale svaku dlacicu sa tela. Neke pripadnice muslimanske vere i dan-danas vrše celokupnu depilaciju tela pre vencanja.
Za depilaciju tela u starom veku, a kasnije u zemljama muslimanske vere koristili su sirup, smesu šecera soka od limuna i vode. Sa tim zagrejanim sirupom namazale su deo kože sa koje su htele da uklone dlake, pa su posle hladenja jednostavno skinule namazani sirup i sa njim pocupale dlacice. Smesu su nanosile na površinu kože u suprotnom smeru od rasta dlacica, a odstranile je u smeru rasta. Na taj nacin, pošto su smesu nanosile dok je bila topla, a skinule kad se ohladila, koža je bila duže izložena vecoj temperaturi. Ovaj recept je bio jednostavan, pogodan za kucno korišcenje, tako da u to vreme ništa drugo nisu koristile za depilaciju.
Kasnije su se pojavile pincete za otklanjanje dlacica, ali njihova primena se ogranicavala na manje površine. Dlacice su se odstranjivale i brijanjem, ali oštrica sece dlacice samo iznad površine kože, pa one ojacaju od cestog brijanja.
Renesansa depilacije je nastala u Americi pocetkom XX veka, a moda glatke kože je zahvatila uskoro i Evropu. Što su suknje postajale krace, a kupaci kostimi manji, to je više rasla potreba za odstranjivanjem malja.
Dakle, cilj depilacije je otklanjanje dlacica koje vire iznad površine kože raznim sredstvima i metodima – što efikasnije i što bezbolnije, da bi koža bila glatka i lepa, i na dodir i na izgled.
Najrasprostranjeniji nacin otklanjanja dlacica je korišcenje voska, koji se proizvodi od pcelinjeg voska, od voska bora sa dodatkom razredivaca (terpentina). Zagrejani vosak se nanosi na telo u suprotnom smeru rasta dlacica, a skida se cupanjem dlacica u suprotnom smeru. Ovaj nacin depilacije se vremenom razvio, pa se koriste tzv. roll-on pomagala za nanošenje voska koja se kod drugih metoda odstranjuje pomocu trake.
Hemijski metodi se zasnivaju na keratolizi rastvaranja keratina sastavnog dela dlacica. Ovaj metod može da bude i opasan, pošto se koriste kiseline koje stvaraju efekat nagrizanja.
Jedan od najsavremenijih nacina depilacije je elektricna depilacija (epilacija) pomocu mikrotalasa ili diatermije. Ovo je trajan nacin otklanjanja dlacica. Suština metoda je da se u koren dlacice ubode igla, i pomocu nje se koaguliraju belancevine iz korena dlake. Ako je ubod igle precizan, dlacica nece ponovo rasti. Ovaj metod zahteva puno vremena.
U novom milenijumu sve više se koriste nove generacije biosredstava, a ulogu hemijsih preparata preuzima aromaterapija, odnosno proizvodi na bazi prirodnih ulja. Uloga hemije i strucnjaka se menja, cil je zaštita od štetnih uticaja korišcenjem prirodnih materijala, razvijanje proizvoda od kojih koža postaje glatka, meka, sa efektom svilenog dodira cije korišcenje klijentu pricinjava zadovoljstvo.
Ove izazove prihvatio je i tim strucnjaka koji cine hemijski inženjeri , dermatolog i kozmetolog. Pomocu stalnog testiranja od strane kozmetologa, razvijena je emulzija od meda, nove generacije, koja odgovara gore navedenim uslovima.

2. Kolekcija SENS’X WO-MAN PROFESSINOAL®

Kolekcija se sastoji od cetiri 100% prirodna kozmeticka preparata: gela za cišcenje kože pre depilacije, pudera, sredstva za depilaciju emulzije od meda i balzama posle depilacije.
Ekstrakt lavande i ružine vodice se harmonizuje sa osnovnim sastojcima preparata. Svaki proizvod je hipoalergen i klinicki testiran. Nije testiran na životinjama. Sastojci nisu životinjskog porekla, dakle, iskljucena je mogucnost infekcije.
Najvažnije osobine kolekcije su težnja ka visokom nivou higijene, ekonomicnost, prijatan osecaj pri tretmanu, jednako se primenjuje kod žena i kod muškaraca.
Namenjena je za profesionalnu upotrebu (iskljucivo kozmeticarima). Ne može se nabaviti u maloprodaji.

2.1. SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® GEL ZA CIŠCENJE

Njegovom upotrebom možemo odstraniti necistocu sa površine kože iz pora. Površinu kože nežno odmašcujemo radi jacanja efikasnosti depilacije. Sadrži ulje lavande koja umiruje kožu i regeneriše je.
Pakovanje: 500 ml (sa pumpicom za doziranje)

2.2. SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® PUDER

Sadrži ulje lavande i kamilice koje umiruje kožu i regeneriše je. Njegovom primenom koža postaje glatka, suva i prijatnog dodira. Malje postaju dobro vidljive.
Pakovanje: 100 g

2.3. SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® EMULZIJA NA BAZI MEDA

Med je cudesni dar prirode, nazivaju ga “Hranom bogova”.Aktivira krvotok, akumulira vlagu i ima pojacano antibakterijsko enzimno delovanje.Organske kiseline kao i inhibin enzim koji se nalazi u njemu smanjuje efekte bola i crvenila kože koja se javlja posle depilacije. Radi se o hipoalergenu, pa se na koži koja je podložna alergiji manje javljaju crvene fleke posle depilacije. Ulje lavande i ružina vodica imaju znacajnu ulogu u smanjenju zapaljenja kože i regeneraciji iste. Kod upotrebe nije potrebna traka za depilaciju pošto su neke komponente rastvorljive u vodi, a emulzija koja je dospela na neodgovarajuce mesto lako se može odstraniti mlakom vodom.
Pakovanje: 500 ml (cca.700 g)

2.4. SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® BALZAM POSLE DEPILACIJE

Preparat ima hidratantno dejstvo, brzo se apsorbuje u kožu. Prijatno rashladuje i osvežava. Zbog sadržaja lavande smiruje kožu i regeneriše je.
Pakovanje: 500 ml

3. Provera Kvaliteta

Prilikom prerade preparata osnovne supstance se u svakom pojedinacnom slucaju analiziraju. Svaki proizvod je hipoalergen i klinicki testiran. Proizvedeni preparati se pre njihove prodaje podvrgavaju fizickom, hemijskom i mikrobiološkom ispitivanju.
Naravno, i prakticno testiranje spada u nacine obezbedivanja kvaliteta. Nije testiran na životinjama. Sastojci nisu životinjskog porekla, dakle,iskljucena je mogucnost infekcije.
Garantni rok preparata je 2 godine od dana proizvodnje. Posle dugog ispitivanja i eksperimentisanja osnovana je SENS’X WO-MAN PROFESSIONAL® kozmeticka kolekcija za depilaciju.

4. Prakticna Pitanja Vezana Za Depilaciju

 • Depilacija se sme vršiti samo na zdravoj koži.
 • Pre pocetka tretmana, klijenta treba ispitati o eventualnim kožnim oboljenjima.
 • Klijenta treba upoznati sa kojim supstancama se vrši tretman. Kod žena se ne preporucuje depilacija u toku menstrualnog ciklusa, jer je prag bola manji,a i telesna temperatura je povišena.
 • Kod muškaraca je uglavnom jaca maljavost, pa im zbog toga treba saopštiti da ce tretman biti malo bolniji od brijanja , ali i blaži od odstranjivanja malja pomocu voska.
 • U toku tretmana zbog higijenskih razloga treba izbegavati duge nokte, a upotreba higijenskih rukavica je obavezna!
 • 5. Tok Tretmana

  Sa gelom za cišcenje odstranjujemo losion za negu tela, kreme, šminku i znoj sa kože klijenta. Gel ravnomerno rasporedimo na koži i uz pomoc papirnog ubrusa obrišemo.
  Posle toga, istrljamo tankim slojem pudera površinu koja ce se depilirati, sušeci je na ovaj nacin. Njegovom primenom ce dlacice biti vidljivije. U slucaju dužih dlaka, izbegavajuci neprijatan osecaj zatezanja, za ovu priliku koristimo makaze sa zaobljenim vrhom kojima skracujemo dlake. Emulziju meda zagrevamo u topilici na 25-30 C, tako da poklopac ostavljamo do kraja na teglici. Kad emulzija dostigne temperaturu upotrebljivosti, uzima se procenjena kolicina potrebna za depilaciju, a poklopac teglice se vraca kako sredstvo za depilaciju ne bi apsorbovalo vlagu iz okoline, a i da je ne bi otpuštalo, pošto je supstanca osetljiva na sadržaj vode (hidroskopna je). Zagrevanje treba vršiti pažljivo, jer brzo zagrevanje ne pogoduje emulziji meda. Pošto je tacka zagrevanja velika, zagrevanje se teže pokrece i sporije se hladi. Ako obratimo pažnju na ove sitnice, lako i efikasno možemo da radimo sa sredstvom za depilaciju.
  Od pregrejane emulzije uzimamo otprilike velicinu oraha, i to sa gumenim rukavicama (treba proceniti potrebnu kolicinu za depilaciju). Ako uzmemo malo, može se brže zagreje, ako uzmemo više, može nas ometati u poslu. Posle namažemo željenu površinu kože u suprotnom smeru od rasta dlake,a zatim u smeru rasta dlake rukom odstranjujemo zajedno sa dlakama, da bi na ovaj nacin izbegli lomljenje dlaka u korenu.
  Pažljivo posmatrajmo smer rasta dlake, pošto isti varira od klijenta do klijenta kao i od jednog do drugog dela tela. Ako pogrešimo smer rasta dlake, možemo ponoviti tretman u odgovarajucem smeru.

  6. Šta Depiliramo?

  SENS’ X WO-MAN PROFESSIONAL® preparati pogodni su za odstranjivanje dlaka sa celog tela žene i muškaraca, osim:

  • trpevica,
  • kose na glavi,
  • brade i brkova,
  • Kolekcija je, dakle, pogodna za depiaciju: nogu,
  • butina,
  • kolena,
  • linije kupaceg kostima,
  • stidnih dlaka.
  • Kolekcija je, dakle, pogodna za depiaciju: nogu,
  • butina,
  • kolena,
  • linije kupaceg kostima,
  • stidnih dlaka.
  • Pa nadalje: trbuha,
  • grudi,
  • leda,
  • vrata,
  • podlaktice,
  • nadlaktice,
  • potpazuha,
  • obrva,
  • ženskog lica,
  • ruku,
  • nogu i
  • prstiju.
  • Tretman pomaže i kod stvrdnute kože na laktu, jer emulzija doprinosi odstranjivanju osušene kože.Emulzija je pogodna i za depilaciju pre operativnog zahvata i pre porodaja, pošto gore opisane prednosti to omogucavaju.
   Kod ove depilacije treba obratiti pažnju na smer rasta dlaka, nanositi emulziju u suprotnom smeru rasta, a skinuti u smeru rasta.

   7.1 Zbog Cega Emulziju Na Bazi Meda Vole Kozmeticari?

   • Namenjena je za profesionalnu upotrebu (iskljucivo kozmeticarima), ne može se nabaviti u maloprodaji.
   • Veoma je ekonomicna (pri korišcenju nije potrebna špatula, traka, preparati za odstranjivanje voska…).
   • Higijena je na visokom nivou, preparat se može upotrebiti samo jednom.
   • Preparati su 100%prirodni.
   • Više puta se može vratiti na isti deo koji se depilira, nema potrebe za korišcenjem pincete.
   • Emulzija je rastvorljiva u vodi, bez upotrebe drugih sredstava, uz pomoc mlake vode jednako se skida sa tela i sa odece.
   • Klijenti radije dolaze na depilaciju ako se ona radi sa emulzijom na bazi meda, i mnogo su vam zahvalniji.
   • 7.2. Zbog Cega Emulziju Na Bazi Meda Vole Klijenti?

    • Jednako je pogodna za žene i muškarce.
    • Rad sa emulzijom je higijenski, može se upotrebiti samo na jednom klijentu, nema bojazni da se dode u dodir sa drugim klijentom.
    • Nema znakova alergije ni crvenila pri tretmanu.
    • Mogu se depilirati i najsitnije dlacice.
    • Redovnom depilacijom dlake postaju tanje, paperjaste, te samim tim depilacija postaje gotovo bezbolna.
    • Posle depilacije koža je kao ispilingovana, baršunasta.
    • Veoma je pogodna za osetljive i intimne delove tela.
    • Klijenti se veoma prijtno osecaju za vreme i posle tretmana.

Ako nastavite koristiti web mjesto, pristajete na korištenje kolačića. više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zatvoriti